Steak s parmskou šunkou a barbecue omáčkou
Ingredience
Hovězí svíčková |
800 g |
Koření Steak 7 pepřů |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Šunka parmská |
100 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
3 ks |
Hořčice francouzská |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V menší pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na kostičky nakrájený a očištěný česnek, stejně tak nakrájenou jarní cibulku a restujeme. Přidáme sójovou omáčku, hořčici, chilli papričku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a za občasného míchání povaříme 10 minut. Poté sundáme ze sporáku a odložíme stranou.
- Hovězí svíčkovou nakrájíme na 4 silnější plátky, osolíme, okořeníme steakovým kořením, potřeme olivovým olejem a grilujeme na rozpálené grilovací pánvi. Vedle steaků na pánvi grilujeme také plátky parmské šunky.
- Na talíře servírujeme steaky, navrch rozložíme 2 plátky ogrilované parmské šunky a podáváme s připravenou barbecue omáčkou.