Steak s parmskou šunkou a barbecue omáčkou

Ingredience


Hovězí svíčková 800 g
Koření Steak 7 pepřů 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Šunka parmská 100 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 3 ks
Hořčice francouzská 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V menší pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na kostičky nakrájený a očištěný česnek, stejně tak nakrájenou jarní cibulku a restujeme. Přidáme sójovou omáčku, hořčici, chilli papričku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a za občasného míchání povaříme 10 minut. Poté sundáme ze sporáku a odložíme stranou.
  2. Hovězí svíčkovou nakrájíme na 4 silnější plátky, osolíme, okořeníme steakovým kořením, potřeme olivovým olejem a grilujeme na rozpálené grilovací pánvi. Vedle steaků na pánvi grilujeme také plátky parmské šunky.
  3. Na talíře servírujeme steaky, navrch rozložíme 2 plátky ogrilované parmské šunky a podáváme s připravenou barbecue omáčkou.