Vepřové maso dušené na kmíně

Vepřové maso dušené na kmíně - obrázek

Ingredience


Cibule 300 g
Kmín celý 3 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Sůl 25 g
Tuk 120 g
Vepřový ořez 750 g
Voda pitná 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřový ořez nebo plec opláchneme a nakrájíme na kousky.
  2. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na větší části tuku ji osmahneme do zlatavé barvy. Přidáme kmín, vložíme maso, osmahneme, maso zastříkneme vodou, osolíme a za občasného promíchání dusíme téměř doměkka.
  3. Hotové maso vyjmeme.
  4. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozšleháme, rozředíme vodou, přisolíme a za občasného míchání nejméně 20 minut vaříme.
  5. Nakonec omáčku procedíme na maso a ještě krátce podusíme.