Vepřové maso dušené na kmíně
Ingredience
Cibule |
300 g |
Kmín celý |
3 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Sůl |
25 g |
Tuk |
120 g |
Vepřový ořez |
750 g |
Voda pitná |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřový ořez nebo plec opláchneme a nakrájíme na kousky.
- Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na větší části tuku ji osmahneme do zlatavé barvy. Přidáme kmín, vložíme maso, osmahneme, maso zastříkneme vodou, osolíme a za občasného promíchání dusíme téměř doměkka.
- Hotové maso vyjmeme.
- Šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozšleháme, rozředíme vodou, přisolíme a za občasného míchání nejméně 20 minut vaříme.
- Nakonec omáčku procedíme na maso a ještě krátce podusíme.