Cuketové ragú s noky
Ingredience
Bramborové noky |
400 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
5 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pesto |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 ks |
Salát ledový |
0.25 ks |
Sůl |
5 špetka |
Tymián čerstvý |
2 ks |
Víno bílé |
50 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme a očistíme cukety. Podélně je rozřízneme na čtvrtky, ty rozkrájíme na cca 4 cm dlouhé kousky. Oloupeme cibuli, pokrájíme na kostičky. Stroužek česneku oloupeme, jemně nasekáme. Olivový olej rozpálíme na velké pánvi, na něm cuketu za občasného obracení při střední teplotě opékáme 8 - 10 minut. Přidáme cibuli s česnekem a dusíme do zesklovatění. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, v ní podle návodu na obalu uvaříme noky. Zeleninu zalijeme vínem, okořeníme pestem, solí i pepřem a pod pokličkou při střední teplotě dusíme 5 minut. Omyjeme bylinky, osušíme a lístky jemně nasekáme. Salát omyjeme, osušíme, očistíme, nakrájíme na 1 cm široké proužky. Noky i bylinky přidáme k zelenině, ochutíme solí a pepřem. Vmícháme salát a hned podáváme.