Cuketové ragú s noky

Ingredience


Bramborové noky 400 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cuketa 5 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Pesto 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 ks
Salát ledový 0.25 ks
Sůl 5 špetka
Tymián čerstvý 2 ks
Víno bílé 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme a očistíme cukety. Podélně je rozřízneme na čtvrtky, ty rozkrájíme na cca 4 cm dlouhé kousky. Oloupeme cibuli, pokrájíme na kostičky. Stroužek česneku oloupeme, jemně nasekáme. Olivový olej rozpálíme na velké pánvi, na něm cuketu za občasného obracení při střední teplotě opékáme 8 - 10 minut. Přidáme cibuli s česnekem a dusíme do zesklovatění. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, v ní podle návodu na obalu uvaříme noky. Zeleninu zalijeme vínem, okořeníme pestem, solí i pepřem a pod pokličkou při střední teplotě dusíme 5 minut. Omyjeme bylinky, osušíme a lístky jemně nasekáme. Salát omyjeme, osušíme, očistíme, nakrájíme na 1 cm široké proužky. Noky i bylinky přidáme k zelenině, ochutíme solí a pepřem. Vmícháme salát a hned podáváme.