Zeleninová polévka jemná s vejci

Ingredience


Cibule 100 g
Kedlubna 300 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Mrkev kořen 300 g
Pažitka 15 g
Pepř černý mletý 2 g
Petržel kořen 300 g
Polévkové kostky Vitana 1 ks
Sůl 5 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou petržel, mrkev a kedlubnu nastrouháme na středním struhadle, cibuli nakrájíme nadrobno, pažitku posekáme najemno.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět a přidáme strouhanou zeleninu. Krátce orestujeme, zasypeme moukou, opražíme, zalijeme vodou, přidáme bujón v kostce a povaříme. Podle chuti osolíme, opepříme, přilijeme rozkvedlaná vejce, rychle rozmícháme, přidáme pažitku, necháme projít varem a podáváme.