Zeleninová polévka jemná s vejci
Ingredience
Cibule |
100 g |
Kedlubna |
300 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Mrkev kořen |
300 g |
Pažitka |
15 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Petržel kořen |
300 g |
Polévkové kostky Vitana |
1 ks |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou a omytou petržel, mrkev a kedlubnu nastrouháme na středním struhadle, cibuli nakrájíme nadrobno, pažitku posekáme najemno.
- V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět a přidáme strouhanou zeleninu. Krátce orestujeme, zasypeme moukou, opražíme, zalijeme vodou, přidáme bujón v kostce a povaříme. Podle chuti osolíme, opepříme, přilijeme rozkvedlaná vejce, rychle rozmícháme, přidáme pažitku, necháme projít varem a podáváme.