Cizrnové míčky

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Cizrna konzervovaná 800 g
Jogurt bílý 250 g
Kečup 3 polévková lžíce
Kmín římský 0.5 kávová lžička
Koriandr čerstvý 2 hrst
Koriandr mletý 0.5 kávová lžička
Majonéza 9 polévková lžíce
Med včelí 1 polévková lžíce
Olej olivový 3 dl
Omáčka chilly 6 polévková lžíce
Omáčka Tahini 3 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 hrst
Pomerančová kůra 1 špetka
Pomerančová šťáva 1 polévková lžíce
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozmixujeme nebo na masovém mlýnku pomeleme cizrnu s česnekem a cibulí. Přidáme na jemno nasekané bylinky, vmícháme olej, strouhanku, okořeníme a podle chuti dosolíme.
  2. Z hmoty namočenýma rukama formujeme kuličky a smažíme je v rozpáleném oleji. Děrovanou naběračkou míčky vytahujeme z oleje a pokládáme na papírové utěrky, aby okapal přebytečný tuk. Napícháme na party párátka. Můžeme podávat s jogurovým nebo chilli dipem.