Cizrnové míčky
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cizrna konzervovaná |
800 g |
Jogurt bílý |
250 g |
Kečup |
3 polévková lžíce |
Kmín římský |
0.5 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
2 hrst |
Koriandr mletý |
0.5 kávová lžička |
Majonéza |
9 polévková lžíce |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 dl |
Omáčka chilly |
6 polévková lžíce |
Omáčka Tahini |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 hrst |
Pomerančová kůra |
1 špetka |
Pomerančová šťáva |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rozmixujeme nebo na masovém mlýnku pomeleme cizrnu s česnekem a cibulí. Přidáme na jemno nasekané bylinky, vmícháme olej, strouhanku, okořeníme a podle chuti dosolíme.
- Z hmoty namočenýma rukama formujeme kuličky a smažíme je v rozpáleném oleji. Děrovanou naběračkou míčky vytahujeme z oleje a pokládáme na papírové utěrky, aby okapal přebytečný tuk. Napícháme na party párátka. Můžeme podávat s jogurovým nebo chilli dipem.