Cibulová polévka s koprem
Ingredience
Cibule |
250 g |
Cibulka jarní |
20 g |
Kopr čerstvý |
20 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
120 ml |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Muškátový oříšek |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
5 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce nalijeme vodu, vložíme do ní celé oloupané cibule, přivedeme k varu, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka.
- Mezitím z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku. Cibuli vyndáme, propasírujeme přes sítko zpátky do vývaru, přidáme jíšku, dobře promícháme, povaříme, přidáme trochu strouhaného muškátového oříšku, posekaný kopr a odstavíme. V mléce rozkvedláme žloutek a přimícháme do polévky. Již nevaříme.
- Porce polévky v talířích posypeme jemně pokrájenou jarní cibulkou.