Cibulová polévka s koprem

Ingredience


Cibule 250 g
Cibulka jarní 20 g
Kopr čerstvý 20 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 120 ml
Mouka pšeničná hladká 40 g
Muškátový oříšek 2 špetka
Pepř černý mletý 2 g
Sůl 5 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme vodu, vložíme do ní celé oloupané cibule, přivedeme k varu, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka.
  2. Mezitím z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku. Cibuli vyndáme, propasírujeme přes sítko zpátky do vývaru, přidáme jíšku, dobře promícháme, povaříme, přidáme trochu strouhaného muškátového oříšku, posekaný kopr a odstavíme. V mléce rozkvedláme žloutek a přimícháme do polévky. Již nevaříme.
  3. Porce polévky v talířích posypeme jemně pokrájenou jarní cibulkou.