Cibulová polévka slovenská
Ingredience
Chléb celozrnný žitný |
160 g |
Cibule |
120 g |
Cibule červená |
120 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pažitka |
15 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
5 g |
Vývar z hovězích kostí |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žlutou a červenou cibuli oloupeme, 2/3 nakrájíme nadrobno, 1/3 na plátky a rozebereme na kroužky. Drobně pokrájenou cibuli spolu promícháme.
- V hrnci rozpálíme olej, přisypeme 1/3 cibule, osmahneme, přidáme mouku, usmažíme cibulovou jíšku, zalijeme vývarem a provaříme. Přidáme zbylou 1/3 drobně pokrájené cibule, povaříme 8 minut, přisypeme posekanou pažitku, osolíme, opepříme, necháme projít varem a odstavíme.
- Do talířů natrháme na malé kousky starší chléb, přidáme kroužky žluté a červené cibule a zalijeme horkou polévkou.