Cibulová polévka slovenská

Ingredience


Chléb celozrnný žitný 160 g
Cibule 120 g
Cibule červená 120 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Olej rostlinný 40 ml
Pažitka 15 g
Pepř černý mletý 2 g
Sůl 5 g
Vývar z hovězích kostí 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žlutou a červenou cibuli oloupeme, 2/3 nakrájíme nadrobno, 1/3 na plátky a rozebereme na kroužky. Drobně pokrájenou cibuli spolu promícháme.
  2. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme 1/3 cibule, osmahneme, přidáme mouku, usmažíme cibulovou jíšku, zalijeme vývarem a provaříme. Přidáme zbylou 1/3 drobně pokrájené cibule, povaříme 8 minut, přisypeme posekanou pažitku, osolíme, opepříme, necháme projít varem a odstavíme.
  3. Do talířů natrháme na malé kousky starší chléb, přidáme kroužky žluté a červené cibule a zalijeme horkou polévkou.