Candát zapečený se sýrem

Ingredience


Candát obecný 700 g
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 30 ml
Máslo čerstvé 50 g
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 9 g
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Candáta očistíme, pokapeme citronem a osolíme. Necháme asi 1 hodinu uležet. Poté ho asi 10 minut vaříme namírno v osolené vodě. Uvařenou rybu stáhneme z kůže, zbavíme páteře a kostí a rozpůlíme. Půlky vložíme do máslem vymazaného pekáče, hustě posypeme kolečky cibule, zalijeme rozpuštěným zbytkem másla a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Když cibule začne růžovět a změkne, zasypeme nastrouhaným ementálem a zalijeme smetanou a dáme dál zapékat ještě na 15 minut.