Candát zapečený se sýrem
Ingredience
Candát obecný |
700 g |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
30 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
9 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Candáta očistíme, pokapeme citronem a osolíme. Necháme asi 1 hodinu uležet. Poté ho asi 10 minut vaříme namírno v osolené vodě. Uvařenou rybu stáhneme z kůže, zbavíme páteře a kostí a rozpůlíme. Půlky vložíme do máslem vymazaného pekáče, hustě posypeme kolečky cibule, zalijeme rozpuštěným zbytkem másla a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Když cibule začne růžovět a změkne, zasypeme nastrouhaným ementálem a zalijeme smetanou a dáme dál zapékat ještě na 15 minut.