Krůtí řízečky naložené v jogurtu

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Jogurt bílý 200 ml
Krůtí maso 500 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Olej olivový 2 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pořádně omyté, osušené krůtí maso nakrájíme na menší medailonky. Řízečky z obou stran osolíme, potřeme drceným česnekem, naložíme do jogurtu a necháme marinovat přes noc v chladničce.
  2. Z vajec, mouky, mléka, špetky soli, pepře a tymiánu připravíme těstíčko. V něm obalujeme medailonky očištěné od jogurtu a ihned smažíme na rozpáleném oleji 2-3 minuty z obou stran.
  3. Podáváme teplé.