Krůtí řízečky naložené v jogurtu
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Jogurt bílý |
200 ml |
Krůtí maso |
500 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Olej olivový |
2 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Pořádně omyté, osušené krůtí maso nakrájíme na menší medailonky. Řízečky z obou stran osolíme, potřeme drceným česnekem, naložíme do jogurtu a necháme marinovat přes noc v chladničce.
- Z vajec, mouky, mléka, špetky soli, pepře a tymiánu připravíme těstíčko. V něm obalujeme medailonky očištěné od jogurtu a ihned smažíme na rozpáleném oleji 2-3 minuty z obou stran.
- Podáváme teplé.