Višňový koláč s krémem
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Cukr třtinový |
200 g |
Mandle |
100 g |
Máslo čerstvé |
280 g |
Mouka pšeničná hladká |
310 g |
Vejce slepičí |
200 g |
Višně |
700 g |
Zakysaná smetana |
280 g |
-
Doba přípravy: 90 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Višně vypeckujeme. Z másla, moučkového cukru, mouky a 1 vejce zpracujeme těsto, vytvarujeme z něho kouli, zabalíme ji do alobalu a dáme na 30 minut do ledničky chladit. Potom těsto vyválíme na lehce pomoučené pracovní ploše, vyložíme jím dno formy a dáme na 30 minut do ledničky chladit.
- Troubu předehřejeme na 180°C. Korpus propícháme vidličkou, vyložíme pečícím papírem a předpékáme 20 minut.
- Mezitím umeleme mandle, zašleháme do nich 1 vejce, třtinový cukr, máslo a smetanu. Do zašlehané směsi vmícháme višně i se šťávou, kterou pustily, vlijeme na předpečený korpus a pečeme 40 minut.