Višňový koláč s krémem

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Cukr třtinový 200 g
Mandle 100 g
Máslo čerstvé 280 g
Mouka pšeničná hladká 310 g
Vejce slepičí 200 g
Višně 700 g
Zakysaná smetana 280 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Višně vypeckujeme. Z másla, moučkového cukru, mouky a 1 vejce zpracujeme těsto, vytvarujeme z něho kouli, zabalíme ji do alobalu a dáme na 30 minut do ledničky chladit. Potom těsto vyválíme na lehce pomoučené pracovní ploše, vyložíme jím dno formy a dáme na 30 minut do ledničky chladit.
  2. Troubu předehřejeme na 180°C. Korpus propícháme vidličkou, vyložíme pečícím papírem a předpékáme 20 minut.
  3. Mezitím umeleme mandle, zašleháme do nich 1 vejce, třtinový cukr, máslo a smetanu. Do zašlehané směsi vmícháme višně i se šťávou, kterou pustily, vlijeme na předpečený korpus a pečeme 40 minut.