Ricotta pečená s olivami
Ingredience
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olivy černé |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sýr Ricotta |
750 g |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve zahřejeme troubu na 220°C, horkovzdušnou na 180°C. Připravíme si formu o rozměrech dna zhruba 5,5x16 cm a výšce 6,5 cm, kterou lehce vymažeme tukem a plech vyložený pečicím papírem.
- Vykapanou ricottu smícháme s vejci, tymiánovými lístky, opepříme a vmícháme olivy. Dáme do formy a uhladíme povrch.
- Pečením, 20-25 minut, ricotta lehce ztuhne. Poté ji vyklopíme na připravený plech, pokropíme olejem podle chuti a pečeme ještě 10-15 minut nebo dozlatova. Po 5 minutách posypeme tymiánem a podáváme s dalšími olivami, případně i s dalšími sýry.