Brambory se špenátem a s tofu
Ingredience
Brambory |
300 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
4 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kari pasta |
2 polévková lžíce |
Kokosové mléko |
150 ml |
Olej rostlinný |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Špenát mražený |
400 g |
Sůl |
2 špetka |
Sýr sójový - Tofu |
60 g |
Vývar zeleninový |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zmrazený špenát necháme povolit. Očistíme jarní cibulku, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky. Oloupeme, omyjeme a nakrájíme brambory na 1 cm velké kostky. Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm jarní cibulku, česnek a přimícháme kari pastu. Přidáme brambory a špenát a za stálého míchání vše krátce podusíme. Směs zalijeme zeleninovým vývarem a kokosovým mlékem. Vše vaříme 10-12 minut a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Asi 2 minuty před koncem varu přidáme tofu a ještě krátce povaříme. Rozdělíme do misek a podáváme horké.