Brambory se špenátem a s tofu

Ingredience


Brambory 300 g
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 4 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kari pasta 2 polévková lžíce
Kokosové mléko 150 ml
Olej rostlinný 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Špenát mražený 400 g
Sůl 2 špetka
Sýr sójový - Tofu 60 g
Vývar zeleninový 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zmrazený špenát necháme povolit. Očistíme jarní cibulku, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky. Oloupeme, omyjeme a nakrájíme brambory na 1 cm velké kostky. Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm jarní cibulku, česnek a přimícháme kari pastu. Přidáme brambory a špenát a za stálého míchání vše krátce podusíme. Směs zalijeme zeleninovým vývarem a kokosovým mlékem. Vše vaříme 10-12 minut a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Asi 2 minuty před koncem varu přidáme tofu a ještě krátce povaříme. Rozdělíme do misek a podáváme horké.