Brambory se sýrem raclette

Ingredience


Brambory 1.75 kg
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr raclette 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory buď uvaříme v osolené vodě doměkka nebo upečeme v troubě. Měkké brambory oloupáme, máme-li nové brambory neloupáme je, ohříváme je na vrchní desce rakletovače, nebo jinde v teple.
  2. Plátky sýra roztavíme v pánvičkách rakletovače. Nemáme-li rakletovač, použijeme pánev, ohnivzdorný talíř nebo zapékací misku, které dáme do zahřáté trouby a sýr rozpustíme přímo na bramborách. Rozpouštíme-li sýr v rakletovači, brambory pak rozkrájíme a na nahřátých talířích přelijeme sýrem, nebo smáčíme v pánvičkách. Dosolíme, dopepříme či jinak okořeníme podle chuti. Můžeme přidat nakládanou cibulku, okurčičku ...