Makový koláč s drobenkou
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Mák mletý |
200 g |
Máslo čerstvé |
240 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Mouka pšeničná hrubá |
200 g |
Vejce slepičí |
50 g |
-
Doba přípravy: 110 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Utřeme do pěny 140 g másla s 100 g cukru krupice, přidáme hladkou mouku a vejce. Těsto prohněteme, vyválíme do koule, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky na 30 minut chladit.
- Umletý mák svaříme s mlékem a moučkovým cukrem na kaši.
- Těsto vyválíme, vložíme ho do formy, vyložené pečícím papírem a i s formou ho dáme na 10 minut od mrazáku.
- Ze zbylého másla, cukru krupice a hrubé mouky vytvoříme drobenku.
- Předehřejeme troubu na 180°C.
- Na těsto rozetřeme makovou náplň, posypeme drobenkou a pečeme dozlatova.