Višňový koláč s hořkou čokoládou

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Cukr krupice 100 g
Cukr moučkový 40 g
Máslo čerstvé 185 g
Mouka pšeničná hladká 140 g
Sůl 3 g
Vejce slepičí 100 g
Višně 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kuchyňském robotu smícháme mouku s 85 g másla a špetkou soli. Jakmile směs připomíná drobenku, přidáme moučkový cukr, jedno vejce a znovu promícháme. Směs se spojí a odtáhne od stěn nádoby. Těsto zabalíme do alobalu a dáme do ledničky na jednu hodinu vychladit.
  2. Nastrouháme hořkou čokoládu. Omyjeme a vypeckujeme višně.
  3. Máslo s cukrem utřeme do pěny a přidáme nastrouhanou hořkou čokoládu.
  4. Předehřejeme troubu na 160 °Celsia.
  5. Těsto vyndáme z ledničky a nastrouháme přes hrubé struhadlo do koláčové formy o průměru 23 cm, vyložené pečícím papírem. Těsto stejnoměrně vymačkáme, nalijeme na něj čokoládovou náplň a pečeme 50 minut.
  6. Hotový koláč necháme 15 minut vychladnout, potom ho vyndáme z formy a poklademe višněmi.