Višňový koláč s hořkou čokoládou
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr krupice |
100 g |
Cukr moučkový |
40 g |
Máslo čerstvé |
185 g |
Mouka pšeničná hladká |
140 g |
Sůl |
3 g |
Vejce slepičí |
100 g |
Višně |
500 g |
-
Doba přípravy: 135 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V kuchyňském robotu smícháme mouku s 85 g másla a špetkou soli. Jakmile směs připomíná drobenku, přidáme moučkový cukr, jedno vejce a znovu promícháme. Směs se spojí a odtáhne od stěn nádoby. Těsto zabalíme do alobalu a dáme do ledničky na jednu hodinu vychladit.
- Nastrouháme hořkou čokoládu. Omyjeme a vypeckujeme višně.
- Máslo s cukrem utřeme do pěny a přidáme nastrouhanou hořkou čokoládu.
- Předehřejeme troubu na 160 °Celsia.
- Těsto vyndáme z ledničky a nastrouháme přes hrubé struhadlo do koláčové formy o průměru 23 cm, vyložené pečícím papírem. Těsto stejnoměrně vymačkáme, nalijeme na něj čokoládovou náplň a pečeme 50 minut.
- Hotový koláč necháme 15 minut vychladnout, potom ho vyndáme z formy a poklademe višněmi.