Majonéza francouzská
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr moučkový |
0.25 kávová lžička |
Olej stolní |
250 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl |
Sůl |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Všechny přísady na majonézu musí mít stejnou teplotu.
- Do osolených žloutků přikapáváme za stáleho tření olej, až bude hmota hustá. Poté ji zředíme citrónovou šťávou a opět za stálého tření dokapeme zbytek oleje.
- Takto připravenou hmotu můžeme uchovat v lednici vespod i několik dnů, ovšem zakrytou.
- Před konzumováním dochutíme horčicí, cukrem a něco mezi 6 - 8 kapkami worcesterskou omáčkou.
- Pokud je třeba majonézu zředit, použijeme vývar.
- Na závěr smícháme 2 díly základní ochucené majonézy s 1 dílkem neslazené ušlehané smetany.