Mexický steak Adobado

Ingredience


Balsamico ocet 1 kávová lžička
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibule 1 ks
Hořčice francouzská 1 kávová lžička
Hovězí svíčková 800 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Máslo bylinkové 25 g
Oregano sušené 0.5 kávová lžička
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme hořčici, sůl a pepř, promícháme. Hovězí svíčkovou nakrájíme na 4 silné plátky a rukama do nich důkladně vetřeme kořeněnou hořčici. Necháme 60 minut marinovat.
  2. Na pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje a orestujeme na něm na jemno nakrájené chilli papričky. Orestované chilli papričky vložíme do mixéru společně s vodou a rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme na kostičky nakrájený česnek, cibuli, kmín a oregano a znova mixujeme.
  3. V kastrolu rozpustíme máslo a umixované chilli pyré v něm asi 5 minut povaříme. Nakonec přimícháme rajčatový protlak, ocet a ještě 20 minut vaříme.
  4. Takto vzniklou pikantní omáčkou zalijeme už marinující se steaky a necháme marinovat dalších 60 minut.
  5. Rozpálíme grilovací pánev a steaky notně pokryté marinovací omáčkou grilujeme.
  6. Poté ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.