Mexický steak Adobado
Ingredience
Balsamico ocet |
1 kávová lžička |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Hořčice francouzská |
1 kávová lžička |
Hovězí svíčková |
800 g |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Máslo bylinkové |
25 g |
Oregano sušené |
0.5 kávová lžička |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce smícháme hořčici, sůl a pepř, promícháme. Hovězí svíčkovou nakrájíme na 4 silné plátky a rukama do nich důkladně vetřeme kořeněnou hořčici. Necháme 60 minut marinovat.
- Na pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje a orestujeme na něm na jemno nakrájené chilli papričky. Orestované chilli papričky vložíme do mixéru společně s vodou a rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme na kostičky nakrájený česnek, cibuli, kmín a oregano a znova mixujeme.
- V kastrolu rozpustíme máslo a umixované chilli pyré v něm asi 5 minut povaříme. Nakonec přimícháme rajčatový protlak, ocet a ještě 20 minut vaříme.
- Takto vzniklou pikantní omáčkou zalijeme už marinující se steaky a necháme marinovat dalších 60 minut.
- Rozpálíme grilovací pánev a steaky notně pokryté marinovací omáčkou grilujeme.
- Poté ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.