Mrkvový chléb

Ingredience


Droždí 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 15 g
Mouka pšeničná hladká 500 g
Mrkev kořen 250 g
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme droždí a necháme ho rozpustit ve 100 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl. Poté přidáme na drobno nastrouhanou mrkev a máslo. Vše pořádně promícháme, aby vzniklo pevné těsto.
  2. Těsto vyklopíme na pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme. Těsto poté vrátíme do mísy a necháme hodinu až dvě kynout, mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem. Z těsta pak už jen vytvoříme kulatý bochník a necháme 45 minut dokynout.
  3. Na závěr dáme bochník do předehřáté trouby a necháme 45 minut péct dozlatova při teplotě 200 stupňů Celsia.