Chléb z červené řepy

Ingredience


Červená řepa 250 g
Droždí 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 15 g
Mouka pšeničná hladká 500 g
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve uvaříme červenou řepu ve vodě. Řepu oloupeme a nastrouháme co nejdrobněji. Můžeme na strouhání použít mixér a řepu lehce rozmixovat.
  2. Do mísy nasypeme droždí, necháme ho rozpustit ve 100 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl. Poté přidáme připravenou červenou řepu a máslo. Vše pořádně promícháme, aby vzniklo pevné těsto.
  3. Těsto vyklopíme na pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme. Těsto poté vrátíme do mísy a necháme hodinu až dvě kynout, mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem. Z těsta pak už jen vytvoříme kulatý bochník a necháme 45 minut dokynout.
  4. Na závěr dáme bochník do předehřáté trouby a necháme 45 minut péct dozlatova při teplotě 200 stupňů Celsia.