Bylinkový chléb

Ingredience


Droždí 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 15 g
Mouka pšeničná hladká 500 g
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Voda pitná 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V malé misce smícháme připravené bylinky. Aby chléb pěkně vypadal, vezmeme půl hrsti petrželky, ke které přidáme nahrubo nasekaný tymián a rozmarýn.
  2. Do mísy nasypeme droždí a necháme ho rozpustit ve 100 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl. Poté přidáme bylinky a máslo. Vše pořádně promícháme, aby nám vzniklo pevné těsto.
  3. Těsto vyklopíme na pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme. Těsto vrátíme do mísy a necháme hodinu až dvě kynout, mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem. Z těsta pak už jen vytvoříme kulatý bochník a necháme 45 minut dokynout.
  4. Na závěr dáme bochník do předehřáté trouby a necháme 45 minut péct dozlatova při teplotě 200 stupňů Celsia.