Bylinkový chléb
Ingredience
Droždí |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
15 g |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
350 ml |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V malé misce smícháme připravené bylinky. Aby chléb pěkně vypadal, vezmeme půl hrsti petrželky, ke které přidáme nahrubo nasekaný tymián a rozmarýn.
- Do mísy nasypeme droždí a necháme ho rozpustit ve 100 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl. Poté přidáme bylinky a máslo. Vše pořádně promícháme, aby nám vzniklo pevné těsto.
- Těsto vyklopíme na pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme. Těsto vrátíme do mísy a necháme hodinu až dvě kynout, mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem. Z těsta pak už jen vytvoříme kulatý bochník a necháme 45 minut dokynout.
- Na závěr dáme bochník do předehřáté trouby a necháme 45 minut péct dozlatova při teplotě 200 stupňů Celsia.