Řecké hovězí špízy
Ingredience
Baharat |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
700 g |
Kmín mletý |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Sirup Golden |
3 polévková lžíce |
Švestky sušené |
200 g |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na plátky nakrájený česnek, zázvor, kmín, koření baharat a minutu restujeme. Přidáme golden sirup a vaříme ještě další minutu.
- Sušené švestky zalijeme teplou vodou a necháme 30 minut bobtnat.
- Hovězí roštěnou nakrájíme na kostky, vložíme do mísy a zalijeme směsí koření a golden sirupu. Necháme 60 minut marinovat.
- Maso vyjmeme z marinády a střídavě napichujeme na špejle maso a sušené švestky.
- Rozpálíme grilovací pánev a špízy grilujeme. Poté ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.