Řecké hovězí špízy

Ingredience


Baharat 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Hovězí roštěnka vys. peč. 700 g
Kmín mletý 1 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Sirup Golden 3 polévková lžíce
Švestky sušené 200 g
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na plátky nakrájený česnek, zázvor, kmín, koření baharat a minutu restujeme. Přidáme golden sirup a vaříme ještě další minutu.
  2. Sušené švestky zalijeme teplou vodou a necháme 30 minut bobtnat.
  3. Hovězí roštěnou nakrájíme na kostky, vložíme do mísy a zalijeme směsí koření a golden sirupu. Necháme 60 minut marinovat.
  4. Maso vyjmeme z marinády a střídavě napichujeme na špejle maso a sušené švestky.
  5. Rozpálíme grilovací pánev a špízy grilujeme. Poté ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.