Chilli chléb

Ingredience


Chilli papričky nakládané 3 ks
Droždí 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 15 g
Mouka pšeničná hladká 500 g
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chilli papričky pořádně omyjeme a nasekáme na co nejdrobnější kousky.
  2. Do mísy nasypeme droždí a necháme ho rozpustit ve 100 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl. Poté přidáme nasekané papričky a máslo. Vše pořádně promícháme, aby vzniklo pevné těsto.
  3. Těsto vyklopíme na pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme. Těsto poté vrátíme do mísy a necháme hodinu až dvě kynout, mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem. Z těsta pak už jen vytvoříme kulatý bochník a necháme 45 minut dokynout.
  4. Na závěr dáme bochník do předehřáté trouby a necháme 45 minut péct dozlatova při teplotě 200 stupňů Celsia.