Sýrové chlebové placky

Ingredience


Droždí 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 500 g
Olej olivový 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 45% 250 g
Voda pitná 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme droždí, zalijeme ho 100 ml vlažné vody a necháme droždí ve vodě rozpustit. Přimícháme cukr, mouku, sůl, vodu a olej. Vše pořádně promícháme v husté těsto a počkáme 20 minut, než nám těsto trochu vykyne.
  2. Těsto vyklopíme na pracovní stůl a hněteme minimálně pět minut. Do těsta přidáme nastrouhaný sýr a opět pořádně promícháme, necháme hodinu kynout. Těsto poté rozdělíme na čtyři části a uděláme z nich tenký (cca 1 cm vysoký) placatý chléb. Počkáme pak 5 minut, než si těsto "odpočine". Pak už jen stačí těsto 2x proříznout skrz a nechat 45 minut kynout. Nyní vložíme placky do trouby a pečeme 25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.