Sýrové chlebové placky
Ingredience
Droždí |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 45% |
250 g |
Voda pitná |
350 ml |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do mísy nasypeme droždí, zalijeme ho 100 ml vlažné vody a necháme droždí ve vodě rozpustit. Přimícháme cukr, mouku, sůl, vodu a olej. Vše pořádně promícháme v husté těsto a počkáme 20 minut, než nám těsto trochu vykyne.
- Těsto vyklopíme na pracovní stůl a hněteme minimálně pět minut. Do těsta přidáme nastrouhaný sýr a opět pořádně promícháme, necháme hodinu kynout. Těsto poté rozdělíme na čtyři části a uděláme z nich tenký (cca 1 cm vysoký) placatý chléb. Počkáme pak 5 minut, než si těsto "odpočine". Pak už jen stačí těsto 2x proříznout skrz a nechat 45 minut kynout. Nyní vložíme placky do trouby a pečeme 25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.