Francouzský hovězí steak na pepři

Ingredience


Brandy 100 ml
Hovězí svíčková 800 g
Hovězí vývar základní 150 ml
Máslo bylinkové 100 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Pepř 4 barev 4 polévková lžíce
Zakysaná smetana 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuličky pepře čtyř barev nasypeme na vál a pomocí válečku je rozdrtíme.
  2. Hovězí svíčkovou nakrájíme na silnější plátky, trošku je naklepeme, osolíme a obalíme v rozdrceném pepři.
  3. V pánvi rozpustíme máslo a na prudkém ohni steaky osmahneme, poté je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
  4. Do ještě horké pánve nalijeme brandy a zapálíme, necháme vyhořet a poté přilijeme hovězí vývar. Povaříme asi 10 minut.
  5. Nakonec přimícháme zakysanou smetanu a necháme povařit, dokud není omáčka dostatečně hustá. Nakonec do omáčky přimícháme kousky másla.
  6. Opečené steaky servírujeme na připravené talíře a poléváme smetanovou omáčkou.
  7. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.