Francouzský hovězí steak na pepři
Ingredience
Brandy |
100 ml |
Hovězí svíčková |
800 g |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Máslo bylinkové |
100 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Pepř 4 barev |
4 polévková lžíce |
Zakysaná smetana |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuličky pepře čtyř barev nasypeme na vál a pomocí válečku je rozdrtíme.
- Hovězí svíčkovou nakrájíme na silnější plátky, trošku je naklepeme, osolíme a obalíme v rozdrceném pepři.
- V pánvi rozpustíme máslo a na prudkém ohni steaky osmahneme, poté je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- Do ještě horké pánve nalijeme brandy a zapálíme, necháme vyhořet a poté přilijeme hovězí vývar. Povaříme asi 10 minut.
- Nakonec přimícháme zakysanou smetanu a necháme povařit, dokud není omáčka dostatečně hustá. Nakonec do omáčky přimícháme kousky másla.
- Opečené steaky servírujeme na připravené talíře a poléváme smetanovou omáčkou.
- Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.