Hovězí milagutannír
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Hovězí libové |
500 g |
Hřebíček |
0.5 kávová lžička |
Kari koření |
3 kávová lžička |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Kmín mletý |
1 kávová lžička |
Kokos - mletý (Kopra) |
50 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko plnotučné |
0.25 l |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rýže loupaná |
4 polévková lžíce |
Skořice mletá |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Hovězí maso nakrájíme na kousky, vložíme do vody, osolíme a necháme vařit. Stranou přivedeme k varu mléko smíchané s 1 dl vody a kokosem a svaříme na cca polovinu množství. Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném másle orestujeme dozlatova.
- Do hrnce přidáme koření, kečup a rýži a uvaříme doměkka. Poté vlijeme kokosové mléko a přisypeme osmaženou cibulku.
- Polévku rozdělíme na talíře, dozdobíme tenkými plátky citronu a podáváme.