Hovězí milagutannír

Ingredience


Cibule 2 ks
Citrony 1 ks
Hovězí libové 500 g
Hřebíček 0.5 kávová lžička
Kari koření 3 kávová lžička
Kečup 2 polévková lžíce
Kmín mletý 1 kávová lžička
Kokos - mletý (Kopra) 50 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko plnotučné 0.25 l
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rýže loupaná 4 polévková lžíce
Skořice mletá 0.25 kávová lžička
Sůl 2 špetka
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso nakrájíme na kousky, vložíme do vody, osolíme a necháme vařit. Stranou přivedeme k varu mléko smíchané s 1 dl vody a kokosem a svaříme na cca polovinu množství. Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném másle orestujeme dozlatova.
  2. Do hrnce přidáme koření, kečup a rýži a uvaříme doměkka. Poté vlijeme kokosové mléko a přisypeme osmaženou cibulku.
  3. Polévku rozdělíme na talíře, dozdobíme tenkými plátky citronu a podáváme.