Steak s jarní cibulkou a houbami

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 10 ks
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Houby čerstvé 240 g
Hovězí kýta 800 g
Máslo bylinkové 30 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí kýtu nakrájíme na plátky, trošku naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a steaky na něm osmažíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
  3. Na pánvi rozpálíme 15 g bylinkového másla a 5 minut na něm restujeme omyté, očištěné a na plátky nakrájené houby a česnek. Takto připravenou směs přendáme do misky a udržujeme v teple.
  4. Na pánev vložíme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, přidáme portské víno, hovězí vývar a 5 minut povaříme. Omáčka musí být hustá.
  5. Nakonec do omáčky přidáme orestované houby s česnekem, přidáme tymián a zbytek bylinkového másla, vše osolíme a opepříme. Promícháme.
  6. Steaky servírujeme na připravené talíře a přelijeme houbovou omáčkou. Sypeme najemno nasekanou pažitkou.