Treska se zeleninou ve smetanové omáčce

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer - nať 1 polévková lžíce
Chilli paprička 1 ks
Cibule 2 ks
Cukr krupice 1 špetka
Hlíva ústřičná 150 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 3 ks
Smetana na vaření 2 dl
Sůl 1.5 kávová lžička
Treska aljašská 500 g
Vývar zeleninový 6 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety tresky omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Očistíme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Červenou a žlutou papriku, chilli papričku s rajčaty omyjeme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a pokrájíme na kostky. Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek. Chilli papričku nakrájíme na tenké nudličky. Papriky pokrájíme na malé kostky. Omyjeme petrželovou a celerovou nať, lístky otrháme a drobně pokrájíme.
  2. Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme hlívu, chilli papričku a společně smažíme 2-4 minuty. Pak houby osolíme, posypeme pepřem, přidáme bobkový list a přilijeme zeleninový vývar.
  3. Pomalu vaříme 5 minut, přidáme rajčata, zelenou papriku a vaříme dalších 5 minut. Přidáme tresku, pokrájené celerové listy a pomalu vaříme 6-8 minut.
  4. Nakonec přimícháme smetanu na vaření, dochutíme solí, Vegetou, špetkou cukru a necháme přejít varem.
  5. Porce na talířích ozdobíme kostičkami červené papriky a petrželkou.