Treska se zeleninou ve smetanové omáčce
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer - nať |
1 polévková lžíce |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Hlíva ústřičná |
150 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
3 ks |
Smetana na vaření |
2 dl |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Treska aljašská |
500 g |
Vývar zeleninový |
6 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety tresky omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Očistíme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Červenou a žlutou papriku, chilli papričku s rajčaty omyjeme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a pokrájíme na kostky. Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek. Chilli papričku nakrájíme na tenké nudličky. Papriky pokrájíme na malé kostky. Omyjeme petrželovou a celerovou nať, lístky otrháme a drobně pokrájíme.
- Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme hlívu, chilli papričku a společně smažíme 2-4 minuty. Pak houby osolíme, posypeme pepřem, přidáme bobkový list a přilijeme zeleninový vývar.
- Pomalu vaříme 5 minut, přidáme rajčata, zelenou papriku a vaříme dalších 5 minut. Přidáme tresku, pokrájené celerové listy a pomalu vaříme 6-8 minut.
- Nakonec přimícháme smetanu na vaření, dochutíme solí, Vegetou, špetkou cukru a necháme přejít varem.
- Porce na talířích ozdobíme kostičkami červené papriky a petrželkou.