Svěží salát s uzeným lososem a treskou

Ingredience


Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Chilli paprička 1 ks
Limetková šťáva 6 polévková lžíce
Losos uzený 700 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Olej česnekový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Rukola 1 hrst
Salát ledový 1 ks
Sherry brandy 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Treska aljašská 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybí filety omyjeme, očistíme, utěrkou osušíme, osolíme a zakápneme polovinou limetkovou šťávou. Na pánvi rozpálíme máslo a ryby na něm pár minut smažíme. Poté je vyjmeme, opepříme a odložíme stranou.
  2. Ledový salát omyjeme a listy natrháme, rukolu omyjeme a také natrháme. Listy ledového salátu i rukolu vložíme do salátové mísy. Česnekový olej smícháme v misce s balsamicem, sherry, zbytkem limetkové šťávy a najemno nasekanou chilli papričkou. Dresink důkladně promícháme.
  3. Osmažené rybí filety a uzeného lososa nakrájíme na menší plátky a vložíme do mísy k salátům, zalijeme připraveným dresinkem, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Poté ihned servírujeme.