Svěží salát s uzeným lososem a treskou
Ingredience
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Chilli paprička |
1 ks |
Limetková šťáva |
6 polévková lžíce |
Losos uzený |
700 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Olej česnekový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rukola |
1 hrst |
Salát ledový |
1 ks |
Sherry brandy |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Treska aljašská |
500 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Rybí filety omyjeme, očistíme, utěrkou osušíme, osolíme a zakápneme polovinou limetkovou šťávou. Na pánvi rozpálíme máslo a ryby na něm pár minut smažíme. Poté je vyjmeme, opepříme a odložíme stranou.
- Ledový salát omyjeme a listy natrháme, rukolu omyjeme a také natrháme. Listy ledového salátu i rukolu vložíme do salátové mísy. Česnekový olej smícháme v misce s balsamicem, sherry, zbytkem limetkové šťávy a najemno nasekanou chilli papričkou. Dresink důkladně promícháme.
- Osmažené rybí filety a uzeného lososa nakrájíme na menší plátky a vložíme do mísy k salátům, zalijeme připraveným dresinkem, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Poté ihned servírujeme.