Bavorský knedlík
Ingredience
Brambory |
500 g |
Brambory vařené ve slupce |
100 g |
Kurkuma |
1 špetka |
Mléko sójové |
0.5 šálek |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Solamyl - bramborový škrob |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vařené i syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme solamyl, sůl, pepř a obarvíme kurkumou rozpuštěnou v troše mléka. Podle potřeby přisypeme strouhanku a vše promícháme.
- S těsta tvarujeme kuličky a vaříme ve vroucí vodě asi 10 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
- Můžeme podávat jako samostatný pokrm s kysaným zelím nebo jako přílohu k masům.