Bavorský knedlík

Ingredience


Brambory 500 g
Brambory vařené ve slupce 100 g
Kurkuma 1 špetka
Mléko sójové 0.5 šálek
Pepř černý mletý 1 špetka
Solamyl - bramborový škrob 1 polévková lžíce
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené i syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme solamyl, sůl, pepř a obarvíme kurkumou rozpuštěnou v troše mléka. Podle potřeby přisypeme strouhanku a vše promícháme.
  2. S těsta tvarujeme kuličky a vaříme ve vroucí vodě asi 10 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
  3. Můžeme podávat jako samostatný pokrm s kysaným zelím nebo jako přílohu k masům.