Moczka
Ingredience
Celer bulvový |
0.5 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Fíky sušené |
10 ks |
Hrozinky |
100 g |
Mandle |
20 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
50 g |
Perník |
300 g |
Petržel kořen |
1 ks |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 l |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Švestky |
300 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Necháme nabobtnat švestky ve vlažné vodě asi 4 hodiny.
- Dáme si vařit zeleninu a po změknutí ji z vývaru vyndáme.
- Nakrájíme na kusy perník a namočíme do vývaru ze zeleniny, přilijeme pivo.
- V malém množství vody povaříme švestky. Nalijeme je na perník, přidáme rozinky, nasekané mandle, nasekané vlašské ořechy a nasekané fíky. Posolíme a zalijeme citronovou šťávou.
- V pánvi si rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a mícháme v jíšku.
- Směs rozmícháme v polévce. Hotovou polévku podáváme teplou nebo studenou v malých miskách.