Moczka

Ingredience


Celer bulvový 0.5 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Fíky sušené 10 ks
Hrozinky 100 g
Mandle 20 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 50 g
Perník 300 g
Petržel kořen 1 ks
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 1 l
Sůl 0.5 kávová lžička
Švestky 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Necháme nabobtnat švestky ve vlažné vodě asi 4 hodiny.
  2. Dáme si vařit zeleninu a po změknutí ji z vývaru vyndáme.
  3. Nakrájíme na kusy perník a namočíme do vývaru ze zeleniny, přilijeme pivo.
  4. V malém množství vody povaříme švestky. Nalijeme je na perník, přidáme rozinky, nasekané mandle, nasekané vlašské ořechy a nasekané fíky. Posolíme a zalijeme citronovou šťávou.
  5. V pánvi si rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a mícháme v jíšku.
  6. Směs rozmícháme v polévce. Hotovou polévku podáváme teplou nebo studenou v malých miskách.