Fazole zapečené se sýrem

Ingredience


Cibule 1 ks
Fazole 300 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Den předem namočené fazole uvaříme v 1500ml neosolené vody doměkka.
  2. Uvařené fazole slijeme a promícháme s oloupanou, jemně nakrájenou cibulí, nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
  3. Směs vložíme do máslem vymazaného pekáčku a necháme v troubě prohřát. Zalijeme smetanou rozkvedlanou s vejci a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.