Fazole zapečené se sýrem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Fazole |
300 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Den předem namočené fazole uvaříme v 1500ml neosolené vody doměkka.
- Uvařené fazole slijeme a promícháme s oloupanou, jemně nakrájenou cibulí, nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
- Směs vložíme do máslem vymazaného pekáčku a necháme v troubě prohřát. Zalijeme smetanou rozkvedlanou s vejci a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.