Fazolky v rajčatové omáčce

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Fazolové lusky zelené 400 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Oregano sušené 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 450 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazolky očistíme a nakrájíme na kousky.
  2. V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme spařená, oloupaná, nasekaná rajčata a připravené fazolky. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Zvolna dusíme pod pokličkou asi 45 minut doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
  3. Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny nebo rýže.