Fazolky v rajčatové omáčce
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
400 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
450 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazolky očistíme a nakrájíme na kousky.
- V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme spařená, oloupaná, nasekaná rajčata a připravené fazolky. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Zvolna dusíme pod pokličkou asi 45 minut doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
- Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny nebo rýže.