Dušené fazolky se žampiony
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Fazolky mražené |
500 g |
Majoránka |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Gouda 45% |
100 g |
Tymián sušený |
1 špetka |
Voda pitná |
500 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazolky vsypeme do kastrolu, podlijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka.
- V pánvi na másle osmažíme oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a krátce podusíme. Směs smícháme s fazolkami, prohřejeme a vmícháme nastrouhaný sýr.
- Pokrm podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou a tymiánem.