Čokoládový chlebíček s červenou řepou

Ingredience


Červená řepa 175 g
Čokoláda hořká 100 g
Cukr třtinový 250 g
Kakao - prášek 100 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Olej slunečnicový 200 ml
Soda jedlá 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Tresť vanilková 2 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červenou řepu uvaříme, rozkrájíme a rozmixujeme přidáme ostatní suroviny, mimo čokolády a oleje.
  2. Rozmixujeme do hladka a postupně přiléváme olej získáme hmotu, konzistencí podobnou majonéze vmícháme čokoládu na kousky. Vlijeme do formy na biskupský chlebíček, vyloženou pečícím papírem
  3. nebo vymazanou tukem a vysypanou hrubou moukou.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 1 hodinu.
  5. Necháme vychladnout a krájíme na plátky, podáváme se šlehačkou.