Zelňačka slovenská

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 60 g
Halušky 120 g
Majoránka 4 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Olej rostlinný 30 ml
Pepř černý mletý 2 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 8 g
Voda pitná 1200 ml
Zelí hlávkové bílé 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlávkové zelí zbavíme košťálu a zbytek nakrájíme na tenké plátky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme trochu oleje, přisypeme cibuli, osmahneme, zasypeme moukou a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Rozředíme vodou, přidáme zelí, osolíme, opepříme a povaříme patnáct minut. Ochutíme česnekem, majoránkou, přidáme drobnější halušky a dovaříme.