Zapečený pangasius s houbami
Ingredience
Citronová šťáva |
30 ml |
Pangasius - filety |
800 g |
Sůl |
5 g |
Houby čerstvé |
200 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
3 dl |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
5 g |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z pangasiuse nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronem a necháme odležet. Mezitím připravíme omáčku - z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání přilijeme mléko, dohladka vymícháme a povaříme do zhoustnutí. Do již odstavené omáčky vmícháme víno, smetanu a žloutky, nakrájené houby, sůl a pepř. Porce ryby orestujeme na lžíci másla a přendáme do vymazaného pekáčku. Zalijeme připravenou omáčkou, posypeme strouhankou a dáme zapéct na 20 minut do středně vyhřáté trouby.