Zapečený pangasius s houbami

Ingredience


Citronová šťáva 30 ml
Pangasius - filety 800 g
Sůl 5 g
Houby čerstvé 200 g
Máslo čerstvé 80 g
Mléko polotučné 3 dl
Mouka pšeničná hladká 40 g
Pepř černý mletý 3 g
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Strouhanka 100 g
Sůl 5 g
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z pangasiuse nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronem a necháme odležet. Mezitím připravíme omáčku - z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání přilijeme mléko, dohladka vymícháme a povaříme do zhoustnutí. Do již odstavené omáčky vmícháme víno, smetanu a žloutky, nakrájené houby, sůl a pepř. Porce ryby orestujeme na lžíci másla a přendáme do vymazaného pekáčku. Zalijeme připravenou omáčkou, posypeme strouhankou a dáme zapéct na 20 minut do středně vyhřáté trouby.