Vepřové žebírko dušené na kmíně

Vepřové žebírko dušené na kmíně - obrázek

Ingredience


Cibule 200 g
Kmín celý 2 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Sůl 30 g
Tuk 120 g
Vepřová pečeně 1000 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z vepřové pečeně odsekneme část obratlové kosti a maso opláchneme. Nasekáme porce, mírně je naklepeme, osolíme a krátce opečeme na části tuku. Na okrajích žebírka nařízneme, aby se nekroutila.
  2. Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme, dorůžova osmahneme na části tuku, přidáme kmín, vložíme žebírka a dusíme zvolna téměř doměkka.
  3. Žebírka vyjmeme, ze zbylého tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a rozšleháme ji v základu od dušených žebírek. Rozředíme vodou a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  4. Před koncem varu šťávu přisolíme.
  5. Nakonec šťávu procedíme na žebírka a ještě velmi krátce vše podusíme.