Vepřové žebírko dušené na kmíně
Ingredience
Cibule |
200 g |
Kmín celý |
2 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
120 g |
Vepřová pečeně |
1000 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z vepřové pečeně odsekneme část obratlové kosti a maso opláchneme. Nasekáme porce, mírně je naklepeme, osolíme a krátce opečeme na části tuku. Na okrajích žebírka nařízneme, aby se nekroutila.
- Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme, dorůžova osmahneme na části tuku, přidáme kmín, vložíme žebírka a dusíme zvolna téměř doměkka.
- Žebírka vyjmeme, ze zbylého tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a rozšleháme ji v základu od dušených žebírek. Rozředíme vodou a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- Před koncem varu šťávu přisolíme.
- Nakonec šťávu procedíme na žebírka a ještě velmi krátce vše podusíme.