Grilované krevetové špízy
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
3 ks |
Estragon |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
400 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Estragon a pažitku omyjeme a najemno nasekáme. Česnek oloupemme a nakrájíme na kolečka. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. V misce smícháme olivový olej, estragon, pažitku, jarní cibulku, česnek, sůl a pepř, vše promícháme.
- Do marinády zamícháme krevety, promícháme, uložíme do chladničky a necháme přes noc marinovat.
- Krevety vyjmeme z marinády a napichujeme je střídavě s cherry rajčátky na špejle.
- Grilovací pánev rozpálíme a špízy na ní grilujeme. Poté ihned servírujeme. Zdobíme najemno nasekaným koriandrem.