Zapečená cuketa s bylinkovo-brusinkovou omáčkou
Ingredience
Cuketa |
2 ks |
Džem brusinkový |
2 polévková lžíce |
Italská bylinková omáčka |
400 g |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl bylinková |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cukety omyjeme, očistíme a rozkrájíme na kolečka. Kolečka cukety následně obalíme v hladké mouce.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej, plátky v něm osmažíme. Po usmažení je pokládáme na talíře, opepříme a osolíme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- Zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme do ní osmažené plátky cukety. Bylinkovou omáčku smícháme v kastrůlku s brusinkovým džemem a zahříváme, dokud se džem nerozpustí. Parmezán nahrubo nastrouháme.
- Připravenou omáčkou zalijeme plátky cukety a posypeme nastrouhaným Parmezánem. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut, poté ihned servírujeme.