Zapečená cuketa s bylinkovo-brusinkovou omáčkou

Ingredience


Cuketa 2 ks
Džem brusinkový 2 polévková lžíce
Italská bylinková omáčka 400 g
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl bylinková 1 špetka
Sýr Parmezán 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukety omyjeme, očistíme a rozkrájíme na kolečka. Kolečka cukety následně obalíme v hladké mouce.
  2. Na pánvi rozpálíme olivový olej, plátky v něm osmažíme. Po usmažení je pokládáme na talíře, opepříme a osolíme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  3. Zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme do ní osmažené plátky cukety. Bylinkovou omáčku smícháme v kastrůlku s brusinkovým džemem a zahříváme, dokud se džem nerozpustí. Parmezán nahrubo nastrouháme.
  4. Připravenou omáčkou zalijeme plátky cukety a posypeme nastrouhaným Parmezánem. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut, poté ihned servírujeme.