Kapustová polévka se smaženými nudlemi

Ingredience


Cibule 80 g
Kapusta hlávková 400 g
Mléko polotučné 50 ml
Mouka pšeničná hladká 50 g
Olej olivový 60 ml
Olej rostlinný 40 ml
Pepř černý mletý 2 g
Strouhanka 100 g
Sůl 8 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celou kapustu omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 20 minut, kapustu vyndáme a necháme trochu vychladnout, vývar použijeme.
  2. Z bílku vyšleháme sníh, smícháme se strouhankou a olivovým olejem, z tohoto těsta vytvarujeme tenkou placku, kterou na teflonové pánvi usmažíme z obou stran dozlatova.
  3. V pánvi rozehřejeme rostlinný olej, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mletou papriku, osmahneme a přilijeme do vývaru, provaříme, kapustu nakrájíme na nudličky, usmaženou placku pokrájíme na tenké nudle. Vše vložíme do polévky, osolíme, opepříme a dovaříme. Mimo oheň do polévky přimícháme mléko s rozkvedlaným žloutkem.