Kapustová polévka se smaženými nudlemi
Ingredience
Cibule |
80 g |
Kapusta hlávková |
400 g |
Mléko polotučné |
50 ml |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Olej olivový |
60 ml |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
2 g |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
8 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1800 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Celou kapustu omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 20 minut, kapustu vyndáme a necháme trochu vychladnout, vývar použijeme.
- Z bílku vyšleháme sníh, smícháme se strouhankou a olivovým olejem, z tohoto těsta vytvarujeme tenkou placku, kterou na teflonové pánvi usmažíme z obou stran dozlatova.
- V pánvi rozehřejeme rostlinný olej, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mletou papriku, osmahneme a přilijeme do vývaru, provaříme, kapustu nakrájíme na nudličky, usmaženou placku pokrájíme na tenké nudle. Vše vložíme do polévky, osolíme, opepříme a dovaříme. Mimo oheň do polévky přimícháme mléko s rozkvedlaným žloutkem.