Dušené hříbky se zakysanou smetanou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hříbky čerstvé |
500 g |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
500 ml |
Zakysaná smetana |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrole na rozpuštěném másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Vmícháme očištěné, na plátky nakrájené hříbky, krátce osmahneme a podlijeme trochou vody. Přidáme kmín, pepř, sůl a pod pokličkou dusíme doměkka.
- V hrnku rozmícháme zakysanou smetanu s hladkou moukou a směsí zahustíme houby. Chvíli povaříme a odstavíme z plotny.
- Do pokrmu ihned vmícháme žloutky a nasekanou pažitku. Podle chuti přisolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.
- Vhodnou přílohou je dušená rýže.