Dušené hříbky se zakysanou smetanou

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hříbky čerstvé 500 g
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 500 ml
Zakysaná smetana 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrole na rozpuštěném másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Vmícháme očištěné, na plátky nakrájené hříbky, krátce osmahneme a podlijeme trochou vody. Přidáme kmín, pepř, sůl a pod pokličkou dusíme doměkka.
  2. V hrnku rozmícháme zakysanou smetanu s hladkou moukou a směsí zahustíme houby. Chvíli povaříme a odstavíme z plotny.
  3. Do pokrmu ihned vmícháme žloutky a nasekanou pažitku. Podle chuti přisolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.
  4. Vhodnou přílohou je dušená rýže.