Tuňákové pizzy - recept pro psy
Ingredience
Česnek sušený |
0.5 kávová lžička |
Hovězí vývar instantní |
1 kávová lžička |
Mouka žitná |
160 g |
Mozzarella |
50 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Oregano sušené |
2 kávová lžička |
Pyré rajčatové |
9 polévková lžíce |
Tuňák ve vlastní šťávě |
100 g |
Voda pitná |
80 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- Nejdříve horkou vodou zalijeme sypký vývar, odložíme stranou, aby vývar zchladl.
- Troubu vyhřejeme na 160 °C, plech na pečení vyložíme papírem.
- V míse smícháme mouku, česnek, olej, za stálého míchání přiléváme připravený vývar, dáváme pozor, aby těsto nebylo příliš řídké.
- Když se těsto nelepí, vyklopíme ho na pomoučený vál.
- Těsto rozválíme na šíři cca 4 mm. Z placky vykrojíme větší kola a ty propíchneme několikrát špičkou nože a přendáme na připravený plech.
- Jednotlivé kola potřeme rajčatovým pyré a jemně posypeme oreganem, poté posypeme trochou tuňáka a nakrájené mozzarelly.
- Pizzy vložíme do trouby a pečeme zhruba 25 minut. Hotové pizzy vložíme na mřížku a necháme důkladně vychladnout a vyschnout.