Tuňákové pizzy - recept pro psy

Ingredience


Česnek sušený 0.5 kávová lžička
Hovězí vývar instantní 1 kávová lžička
Mouka žitná 160 g
Mozzarella 50 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Oregano sušené 2 kávová lžička
Pyré rajčatové 9 polévková lžíce
Tuňák ve vlastní šťávě 100 g
Voda pitná 80 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve horkou vodou zalijeme sypký vývar, odložíme stranou, aby vývar zchladl.
  2. Troubu vyhřejeme na 160 °C, plech na pečení vyložíme papírem.
  3. V míse smícháme mouku, česnek, olej, za stálého míchání přiléváme připravený vývar, dáváme pozor, aby těsto nebylo příliš řídké.
  4. Když se těsto nelepí, vyklopíme ho na pomoučený vál.
  5. Těsto rozválíme na šíři cca 4 mm. Z placky vykrojíme větší kola a ty propíchneme několikrát špičkou nože a přendáme na připravený plech.
  6. Jednotlivé kola potřeme rajčatovým pyré a jemně posypeme oreganem, poté posypeme trochou tuňáka a nakrájené mozzarelly.
  7. Pizzy vložíme do trouby a pečeme zhruba 25 minut. Hotové pizzy vložíme na mřížku a necháme důkladně vychladnout a vyschnout.