Carpaccio z tresky
Ingredience
Ančovičky konzervované |
100 g |
Česnek |
1 stroužek |
Filety z tresky tmavé |
600 g |
Koňak Armaňak |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
0.25 l |
Oregano čerstvé |
0.5 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
0.5 hrst |
-
Doba přípravy: 150 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filé z tresky tmavé vykostíme a necháme chladit dvě hodiny v mrazničce.
- Petrželku a tymián očistíme, necháme okapat a otrháme lístky. Česnek oloupeme.
- Ančovičky rozmixujeme s bylinkami a 0,2 litru oleje. Dokořeníme solí, pepřem a koňakem. Filé nakrájíme na velmi tenké plátky.
- Zbylým olejem potřeme servírovací talíře a rozložíme na ně plátky filé, které potřeme omáčkou.