Carpaccio z tresky

Ingredience


Ančovičky konzervované 100 g
Česnek 1 stroužek
Filety z tresky tmavé 600 g
Koňak Armaňak 1 polévková lžíce
Olej olivový 0.25 l
Oregano čerstvé 0.5 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 hrst
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 0.5 hrst
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filé z tresky tmavé vykostíme a necháme chladit dvě hodiny v mrazničce.
  2. Petrželku a tymián očistíme, necháme okapat a otrháme lístky. Česnek oloupeme.
  3. Ančovičky rozmixujeme s bylinkami a 0,2 litru oleje. Dokořeníme solí, pepřem a koňakem. Filé nakrájíme na velmi tenké plátky.
  4. Zbylým olejem potřeme servírovací talíře a rozložíme na ně plátky filé, které potřeme omáčkou.