Zapečený ovčí sýr s ciabattou

Ingredience


Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Ciabatta 4 ks
Olej olivový 8 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 200 g
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Rukola 150 g
Salát Polníček 200 g
Sůl 1 špetka
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 200 g
Tymián čerstvý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tymián, rozmarýn a pažitku omyjeme a najemno nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
  2. Na pánvi rozpálíme 4 lžíce olivového oleje a bylinky s česnekem na něm osmahneme. Přidáme podélně překrojenou ciabattu a dozlatova ji opečeme.
  3. Plech vyložíme pečícím papírem, rozložíme na něj 4 půlky ciabatty, na ně klademe plátky ovčího sýra a zakryjeme další polovinou opečené ciabatty.
  4. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a zapékáme asi 15 minut.
  5. Rukolu a polníček omyjeme a nahrubo nasekáme. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme na polovinu. Salátové listy a rajčátka vložíme do mísy. V menší misce smícháme balsamico, sůl, pepř a olivový olej a takto připravenou zálivkou přelijeme salát.
  6. Ciabattu s ovčím sýrem servírujeme na připravené talíře a podáváme se salátem.