Zapečený ovčí sýr s ciabattou
Ingredience
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Ciabatta |
4 ks |
Olej olivový |
8 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
200 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Rukola |
150 g |
Salát Polníček |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
200 g |
Tymián čerstvý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tymián, rozmarýn a pažitku omyjeme a najemno nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
- Na pánvi rozpálíme 4 lžíce olivového oleje a bylinky s česnekem na něm osmahneme. Přidáme podélně překrojenou ciabattu a dozlatova ji opečeme.
- Plech vyložíme pečícím papírem, rozložíme na něj 4 půlky ciabatty, na ně klademe plátky ovčího sýra a zakryjeme další polovinou opečené ciabatty.
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a zapékáme asi 15 minut.
- Rukolu a polníček omyjeme a nahrubo nasekáme. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme na polovinu. Salátové listy a rajčátka vložíme do mísy. V menší misce smícháme balsamico, sůl, pepř a olivový olej a takto připravenou zálivkou přelijeme salát.
- Ciabattu s ovčím sýrem servírujeme na připravené talíře a podáváme se salátem.