Paprikášová polévka
Ingredience
Cibule |
50 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Nudle široké |
60 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Paprika zelená |
100 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel kudrnka |
20 g |
Protlak rajčatový |
20 g |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
8 g |
Telecí plec |
300 g |
Voda pitná |
1800 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Papriky bez jádřinců nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme nadrobno, telecí maso nakrájíme na malé kostičky.
- V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso, papriku, osolíme, opepříme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme mletou paprikou, zalijeme vodou a vaříme 30 minut.
- Potom přidáme široké nudle, rajčatový protlak a dovaříme. Smetanu do polévky přimícháme až po odstavení z plotny.
- Polévku rozdělíme do hlubokých talířů a posypeme nasekanou petrželkou.