Paprikášová polévka

Ingredience


Cibule 50 g
Máslo čerstvé 40 g
Nudle široké 60 g
Paprika mletá sladká 10 g
Paprika zelená 100 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel kudrnka 20 g
Protlak rajčatový 20 g
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 8 g
Telecí plec 300 g
Voda pitná 1800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky bez jádřinců nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme nadrobno, telecí maso nakrájíme na malé kostičky.
  2. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso, papriku, osolíme, opepříme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme mletou paprikou, zalijeme vodou a vaříme 30 minut.
  3. Potom přidáme široké nudle, rajčatový protlak a dovaříme. Smetanu do polévky přimícháme až po odstavení z plotny.
  4. Polévku rozdělíme do hlubokých talířů a posypeme nasekanou petrželkou.