Rajčatový chléb s cibulí
Ingredience
Cibule červená |
2 ks |
Droždí |
3 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Oregano čerstvé |
3 kávová lžička |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do mísy nasypeme droždí a necháme rozpustit ve 100ml vlažné vody. Poté přimícháme mouku, sůl a dolijeme zbytek vody. Pořádně promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme alespoň 1 hodinu kynout na teplém místě.
- Mezitím připravíme rajčata, která spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme na poloviny, očistíme od semínek a nakrájíme na několik větších kusů. Cibuli nakrájíme na plátky a spolu s rajčaty dáme na rozpálenou pánev. Vaříme cca deset minut, přidáme špetku oregana.
- Rajčata necháme vychladnout a přidáme do těsta. Pořádně zamícháme, a v případě, že je těsto příliš vodnaté, tak přidáme trochu mouky.
- Těsto pak vyklopíme na pracovní stůl a hněteme minimálně pět minut. Poté dáme do olejem vymazané formy, přehodíme přes něj utěrku a necháme další 1 hodinu kynout.
- Pak už jen stačí chléb pomazat mlékem a dát do trouby, kde pečeme 45 minut při teplotě 200 stupňů.