Rajčatový chléb s cibulí

Ingredience


Cibule červená 2 ks
Droždí 3 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 500 g
Olej olivový 1 kávová lžička
Oregano čerstvé 3 kávová lžička
Rajčata 500 g
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme droždí a necháme rozpustit ve 100ml vlažné vody. Poté přimícháme mouku, sůl a dolijeme zbytek vody. Pořádně promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme alespoň 1 hodinu kynout na teplém místě.
  2. Mezitím připravíme rajčata, která spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme na poloviny, očistíme od semínek a nakrájíme na několik větších kusů. Cibuli nakrájíme na plátky a spolu s rajčaty dáme na rozpálenou pánev. Vaříme cca deset minut, přidáme špetku oregana.
  3. Rajčata necháme vychladnout a přidáme do těsta. Pořádně zamícháme, a v případě, že je těsto příliš vodnaté, tak přidáme trochu mouky.
  4. Těsto pak vyklopíme na pracovní stůl a hněteme minimálně pět minut. Poté dáme do olejem vymazané formy, přehodíme přes něj utěrku a necháme další 1 hodinu kynout.
  5. Pak už jen stačí chléb pomazat mlékem a dát do trouby, kde pečeme 45 minut při teplotě 200 stupňů.