Kakaový chléb

Ingredience


Cukr krupice 4 kávová lžička
Droždí 2 kávová lžička
Kakao 100 g
Mouka pšeničná hladká 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Droždí nasypeme do 100ml vody a necháme rozpustit. Do mísy pak přidáme mouku, kakao, sůl a 250ml vody. Vše pořádně promícháme, aby vzniklo jednotné pevné těsto.
  2. Těsto vyndáme z mísy na pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme. Poté opět vrátíme do mísy a necháme hodinu kynout. Těsto by během hodiny mělo cca zdvojnásobit svůj objem.
  3. Těsto vytvarujeme do bochníku a dáme na pomoučený plech. Zakryjeme a necháme dalších 45 minut kynout na teplém místě.
  4. Bochník nakonec posypeme kakaem a dáme do předeháté trouby na 45 minut péct při teplotě 220 stupňů.