Kakaový chléb
Ingredience
Cukr krupice |
4 kávová lžička |
Droždí |
2 kávová lžička |
Kakao |
100 g |
Mouka pšeničná hladká |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
350 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Droždí nasypeme do 100ml vody a necháme rozpustit. Do mísy pak přidáme mouku, kakao, sůl a 250ml vody. Vše pořádně promícháme, aby vzniklo jednotné pevné těsto.
- Těsto vyndáme z mísy na pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme. Poté opět vrátíme do mísy a necháme hodinu kynout. Těsto by během hodiny mělo cca zdvojnásobit svůj objem.
- Těsto vytvarujeme do bochníku a dáme na pomoučený plech. Zakryjeme a necháme dalších 45 minut kynout na teplém místě.
- Bochník nakonec posypeme kakaem a dáme do předeháté trouby na 45 minut péct při teplotě 220 stupňů.