Jihoafrický chléb se semínky
Ingredience
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Droždí |
3 kávová lžička |
Lněné semínko |
3 kávová lžička |
Mák - semena |
3 kávová lžička |
Mléko polotučné |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná celozrnná |
125 g |
Mouka pšeničná hladká |
375 g |
Sezam - semena |
3 kávová lžička |
Slunečnice - semena |
3 kávová lžička |
Směs ořechů |
3 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do mísy nasypeme droždí a necháme rozpustit ve 300ml vody, do které vmícháme cukr. Po pěti minutách vmícháme mouku, semínka, nasekané ořechy a sůl. Pořádně promícháme, mělo by vzniknout měkké, ale zároveň lepkavé těsto.
- Těsto pak přeneseme do vymazané formy na chléb a necháme kynout, dokud nebude dosahovat plné formy.
- Pak už jen stačí dát do trouby a nechat 30 minut péct na 200 stupňů a dále 30 minut při teplotě 180 stupňů.
- Po vyklopení z formy chléb ihned potřeme studeným mlékem.