Jihoafrický chléb se semínky

Ingredience


Cukr krupice 2 kávová lžička
Droždí 3 kávová lžička
Lněné semínko 3 kávová lžička
Mák - semena 3 kávová lžička
Mléko polotučné 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná celozrnná 125 g
Mouka pšeničná hladká 375 g
Sezam - semena 3 kávová lžička
Slunečnice - semena 3 kávová lžička
Směs ořechů 3 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme droždí a necháme rozpustit ve 300ml vody, do které vmícháme cukr. Po pěti minutách vmícháme mouku, semínka, nasekané ořechy a sůl. Pořádně promícháme, mělo by vzniknout měkké, ale zároveň lepkavé těsto.
  2. Těsto pak přeneseme do vymazané formy na chléb a necháme kynout, dokud nebude dosahovat plné formy.
  3. Pak už jen stačí dát do trouby a nechat 30 minut péct na 200 stupňů a dále 30 minut při teplotě 180 stupňů.
  4. Po vyklopení z formy chléb ihned potřeme studeným mlékem.