Plněný chléb
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Droždí |
2 kávová lžička |
Jihočeská Niva |
200 g |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Mozzarella |
200 g |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
350 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Droždí nasypeme do velké mísy a zalijeme 250ml vlažné vody. Necháme pět minut rozpustit ve vodě a potom přidáme mouku, sůl a lžičku oleje. Přilijeme vodu, aby vzniklo měkké a lepkavé těsto.
- Těsto vyklopíme na pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Pak vrátíme do olejem vymazané mísy a necháme hodinu a půl kynout.
- Poté vyválíme z těsta dvě placky o průměru cca 25 centimetrů. Na dolní placku rovnoměrně rozložíme plátky sýru, bazalku a překryjeme druhou plackou z těsta. Vše pak přeneseme na plech a přikryjeme utěrkou. Necháme opět 30 minut kynout.
- Placky nakonec posypeme solí, rozmarýnem a pokapeme olivovým olejem. Poté už jen stačí dát do trouby a nechat 35 minut péct při teplotě 200 stupňů.