Plněný chléb

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Droždí 2 kávová lžička
Jihočeská Niva 200 g
Mouka pšeničná hladká 500 g
Mozzarella 200 g
Olej olivový 5 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Droždí nasypeme do velké mísy a zalijeme 250ml vlažné vody. Necháme pět minut rozpustit ve vodě a potom přidáme mouku, sůl a lžičku oleje. Přilijeme vodu, aby vzniklo měkké a lepkavé těsto.
  2. Těsto vyklopíme na pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Pak vrátíme do olejem vymazané mísy a necháme hodinu a půl kynout.
  3. Poté vyválíme z těsta dvě placky o průměru cca 25 centimetrů. Na dolní placku rovnoměrně rozložíme plátky sýru, bazalku a překryjeme druhou plackou z těsta. Vše pak přeneseme na plech a přikryjeme utěrkou. Necháme opět 30 minut kynout.
  4. Placky nakonec posypeme solí, rozmarýnem a pokapeme olivovým olejem. Poté už jen stačí dát do trouby a nechat 35 minut péct při teplotě 200 stupňů.