Chlebový závin

Ingredience


Bazalka 1 kávová lžička
Česnek 1 stroužek
Droždí 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 500 g
Mozzarella 200 g
Olej olivový 6 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Voda pitná 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velké mísy nalijeme 250ml vody a nasypeme droždí. Necháme pět minut odstát a potom zamícháme. Přidáme mouku, sůl a 3 lžičky olivového oleje. Pořádně promícháme. Pokud bude těsto příliš drobivé, přidáme ještě vodu.
  2. Těsto vyklopíme na pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Těsto vložíme zpět do mísy a necháme minimálně hodinu a půl kynout. Poté těsto lehce promícháme a necháme ještě pět minut odpočívat. Pak vytvarujeme obdélník o velikosti 30x20 centimetrů.
  3. Na obdélník nasypeme strouhaný sýr, drcený česnek, bazalku a velice volně zarolujeme do závinu. Ten položíme na vymazaný plech a na několika místech jemně nařízneme.
  4. Nakonec ještě posypeme solí, pepřem a rozmarýnem. Vložíme do trouby a pečeme asi 1 hodinu na 200 stupňů.