Chlebový závin
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Česnek |
1 stroužek |
Droždí |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Mozzarella |
200 g |
Olej olivový |
6 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
350 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do velké mísy nalijeme 250ml vody a nasypeme droždí. Necháme pět minut odstát a potom zamícháme. Přidáme mouku, sůl a 3 lžičky olivového oleje. Pořádně promícháme. Pokud bude těsto příliš drobivé, přidáme ještě vodu.
- Těsto vyklopíme na pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Těsto vložíme zpět do mísy a necháme minimálně hodinu a půl kynout. Poté těsto lehce promícháme a necháme ještě pět minut odpočívat. Pak vytvarujeme obdélník o velikosti 30x20 centimetrů.
- Na obdélník nasypeme strouhaný sýr, drcený česnek, bazalku a velice volně zarolujeme do závinu. Ten položíme na vymazaný plech a na několika místech jemně nařízneme.
- Nakonec ještě posypeme solí, pepřem a rozmarýnem. Vložíme do trouby a pečeme asi 1 hodinu na 200 stupňů.